Započelo (su)financiranje obrazovanja odraslih putem vaučera

Ove je godine započelo (su)financiranje obrazovanja odraslih putem vaučera, a institucija odgovorna za tehničku i stručnu pomoć je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Vaučer mogu iskoristiti sve zaposlene i nezaposlene osobe s minimalno navršenih 15 godina, ako nisu: u sustavu redovnog odgoja i obrazovanja, u sustavu visokog obrazovanja i znanosti ili korisnici mirovine prema općem propisu kojim se uređuje mirovinsko osiguranje. Sredstva su osigurana iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te će se sve do 2026. godine (su)financirati stjecanje zelenih i digitalnih vještina.

Pučko otvoreno učilište Križevci dosad je upisalo dva programa obrazovanja u sustav vaučera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja i program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije asistent za upravljanje projektima/asistentica za upravljanje projektima. Uskoro ćemo upisati još dva programa te će se novi kontinuirano upisivati zbog čega zainteresiranima savjetujemo praćenje naših Facebook i web stranica. Na istim stranicama dostupne su detaljnije informacije o uvjetima upisa, trajanju i cijenama programa.

Zahtjev za dobivanje vaučera moguće je predati isključivo online, na web stranici https://vauceri.hzz.hr/ prijavom preko e-Građani računa. Detaljnije upute dostupne su u priručniku koji je dostupan na poveznici. Osim toga, dostupna je i video uputa za predavanje zahtjeva.

Nova grupa za program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja uskoro će biti popunjena te je očekivani početak u siječnju 2023. Iz tog razloga pozivamo sve zainteresirane da se na vrijeme prijave za program koji mogu financirati samostalno ili sufinancirano spomenutim vaučerom HZZ-a. Za upis se potrebno obratiti voditeljici obrazovanja na 099/490-4590 ili e-mail [email protected]

Molimo Vas da informacije o mogućnostima korištenja vaučera za obrazovanje odraslih prenesete putem svojih kanala. U privitku se nalazi i letak sa svim osnovnim informacijama.