Matea Habuš održala javno predavanje na temu “Razvoj 3D Tiskanih proizvoda od žitarica obogaćenih obrađenim pšeničnim posijama”

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveno istraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima organizirali su javno predavanje dr. sc. Mateje Habuš, piše prigorski.hr.

“Razvoj 3D Tiskanih proizvoda od žitarica obogaćenih obrađenim pšeničnim posijama”, naslov je održanog predavanja u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković.

Matea Habuš doktorirala je 2022. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu u laboratoriju za kemiju i tehnologiju žitarica. -Tamo sam bila zaposlena kao asistentica na projektu Hrvatske zaklade za znanost pod vodstvom mentorice izv. prof. dr.sc. Dubravke Novotni.

Od rujna prošle godine na moju veliku sreću zaposlena sam na Visokom gospodarskom učilištu u dragim Križevcima i već tjedan dana sam u zvanju predavača – kazala je Matea Habuš dodavši kako je njena tema predavanja današnjeg predavanja razvoj 3D tiskanih snack proizvoda i žitarica za doručak koji su prethodno obogaćeni pšeničnim posijama.

-Voljela bi da svi okupljeni na predavanju dobiju odgovore na pitanje je li 3D tiskana hrana jestiva i je li moguće takvu vrstu hranu proizvesti? Treba li je kupiti i konzumirati? – poručila je.

Predavanju je nazočila dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren, upravitelj Zavoda HAZU-a u Križevcima Ivan Peklić, akademih Ferdo Bušić koji je primio i zahvalnicu za petogodišnji tajnički mandat u HAZU zadužen za prirodne znanosti.