Područna škola Miholec nakon preuređenja počela raditi u jednoj smjeni

Godina 2027., za kad dužnosnici Ministarstva obrazovanja najavljuju rad u jednoj smjeni, još je daleko, ali u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec se mogu pohvaliti da je još jedna  područna škola počela raditi u jednoj smjeni. Uz PŠ Gregurovec i PŠ Bočkovec koje već godinama rade u jednoj smjeni, nekoliko dana prije završetka prošlog polugodišta u jednoj smjeni započela je raditi i PŠ Miholec.

Ta se škola u etapama obnavlja još od 2020., a nakon dogradnje novog i završenog preuređenja starog krila zgrade,  škola ima uvjete za rad u jednoj smjeni.  Sad imaju čak tri učionice i malu dvoranu za tjelesni, a u trećoj etapi koja je predviđena za ovu godinu još je preostalo urediti pročelje starog i novog dijela školske zgrade.

Uvjetima rada u preuređenoj školi vrlo su zadovoljni Maja i Ivica Čorak, učitelji koji u ovoj školi rade više od 30 godina. Učitelj Čorak u školi radi 35 godina, a učiteljica Maja 34 godine. – Meni osobno  prednost je to što sada više ne moram dva puta do Miholca jer sad supruga i ja radimo u jednoj smjeni i vozimo se zajedno. Zbog rada u jednoj smjeni imamo i više vremena za pripremu nastave – rekao nam je učitelj Ivica Čorak. Dometnuo je da je prednost rada u jednoj smjeni i to što  je škola popodne slobodna i u njoj je moguće organizirati neke dodatne aktivnosti. Učiteljica Maja Čorak, istaknula je da je jednosmjenska nastava olakšanje za roditelje koji imaju po dvoje djece u školi pa ih ne moraju voziti i prijepodne i popodne.PŠ Miholec ove godine pohađa 21 učenik. Ukupno 10 ih je u 3. i 4. razredu, a 11 učenika ima u 1. i 2. razredu. Razgovarali smo i s dvoje učenika. Dolores Ruganec rekla je da im je  škola sad jako lijepa, a  Alen Burdić je sretan što su sad svi zajedno jer ih ima više za igranje pod odmorima.

OŠ Sveti Petar Orehovec /Karla Hlebić, 7.b; foto: K. H./