Prošle noći križevački su vatrogasci imali šest intervencija

Zbog velike količine kiše koja je padala u utorak, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Križevci prošle su noći imali 6 intervencija. Dvije intervencije imali su kod istog objekta Ulici kralja Tomislava, zatim u Ulici Ferde Kerna, Lemešu Križevačkom odnosno zaseoku Balatin, Radničkom dolu te Čretu. Uslijed veće količine oborinskih voda bila su poplavljena dvorišta i podrumi. Voda je prijetila da će ući u stambene objekte pa su vatrogasci vršili ispumpavanja.

– U Ulici kralja Tomislava se vrše radovi na aglomeraciji i niz kuća ima svoju spojenu oborinsku odvodnju. Sada se ta infrastruktura potrgala i uputili smo službama Komunalnog poduzeća da izađu na teren i da se to sanira kako se ovakve stvari ne bi ponovo događale. Imali smo zatim i dojavu da voda prijeti kampu Cengiz u Čretu te utvrdili da odvodni kanal nije dovoljnog kapaciteta za nailazeću vodu te smo predložili djelatnicima da skinu rubnike s jednog dijela pristupne ceste u njihovom naselju te skrenu vodu prema potoku Glogovnica što su i učinili. U kampu Cengiz zbog stalnog izvođenja radova i prekopa ceste ima problema jer cijevi nisu dovoljnog kapaciteta – kaže zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Mario Martinčević.

-Ovdje se radi o kiši i količinama vode na koje ne možete utjecati. Mi smo spremni za intervencije, imamo dovoljno opreme i tehnike. Ne bi bilo loše da imamo više ljudi, ali ima nas toliko koliko ima i uspješno odrađujemo intervencije – dodao je Mario Martinčević.