U Glazbenoj školi održano tonsko snimanje albuma Freske

Tijekom vikenda, 14. i 15. siječnja 2023., u Glazbenoj školi Alberta Štrige odvijalo se tonsko snimanje albuma Freske na kojem će se naći kompozicije isključivo hrvatskih skladatelja.
Trio Jungen, kojeg čine Renata Penezić, flauta; Žarko Perišić, fagot i Marina Matolić, klavir ukupno su snimili 5 skladbi:
Željko Brkanović: Vocatio iz Stuttgarta
Ivan Božičević: Tisuću borova, jedan mjesec
Ivan Božičević: Spiritual Mountain
Tomislav Uhlik: Djevojčica iz moje ulice i
Miroslav Miletić: Freske.


Na kraju je uspješno snimljena i Pasacaglia za puhački kvintet Živka Ključe. Za snimanje te skladbe snage su udružili Zagrebački puhački trio u sastavu Dario Golčić, oboa, Bruno Phillip, klarinet i Žarko Perišić , fagot; kojima su se pridružili gosti Renata Penezić na flauti i Dario Kšenek na horni. Producent i snimatelj bio je Krešimir Pustički.


Glazbenici su oduševljeni Križevcima i koncertnom dvoranom škole te navode da im je bio pravi užitak svirati i snimati u njoj. Renata Penezić, izv.prof flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i prva flauta Zagrebačke filharmonije je izrazila zahvalnost ovim riječima:” Zahvaljujem se u ime svih najsrdačnije Glazbenoj školi Alberta Štrige i ravnateljici, profesorici Branki Špoljar, što nam je izašla u susret i omogućila snimanje. Veselimo se unaprijed koncertu koji ćemo u znak zahvalnosti održati u vašoj školi.”
“Nama je također bila čast ugostiti naše vrsne glazbenike i veselimo se čuti ih u živo” – poručili su iz Glazbene škole Alberta Štrige.

Glazbena škola Alberta Štrige