Udruga vinogradara i vinara “Bilikum” održala je redovnu godišnju skupštinu

Udruga vinogradara i vinara „Bilikum“ Križevci jučer je u križevačkom Hotelu Kalnik održala redovnu godišnju skupštinu. Sve točke dnevnog reda i izvješća usvojena su jednoglasno. Usvojena je i članarina u iznosu od 20 eura, a na ovogodišnjoj “Večeri vina i čvaraka” u Križevcima ulaznica će iznositi 10 eura, piše prigorski.hr.

-Upravni odbor sastao se šest puta i donosili smo važne odluke za rad udruge. Održali smo Vincekovo u Kolarcu, sudjelovali smo na brojnim izložbama, međunarodnim projektima, održavali stručna predavanja – rekao je predsjednik Udruge “Bilikum” Denis Maksić i pohvalio profesora Kamenjaka na zlatnom odličju za kleščec na izložbi u Zagrebu.

-Bartolovo je održano u Tremi, sudjelovali smo i na velikoj martinjskoj spelanciji kod Koprivnice, a u križevačkom restoranu Vojarna održano je “Martinje po Križevačkim štatutima”. Isto je održano u Svetom Ivanu Žabnu, a martinjska spelancija održana je i na radiju u Križevcima – kazao je Maksić i dodao kako će se ovogodišnje Vincekovo održati u Obreškim kletima.

Donošena je i odluka da sljedeća izložba vina nosi naziv “Jezero kaplic, jezero let”, a spomenimo da će autorica novog izdanja Križevačkih štatuta Tanja Baran predstavljanje održati 27. siječnja 2023. u križevačkom Muzeju.

Skupštini je nazočila direktorica Turističke zajednice grada Križevaca Olinka Gjigaš i načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak.

Nakon održane skupštine održana je stručna prezentacija i zajednička večera, a u nedjelju, 15. siječnja izvještaj sa skupštine možete slušati i u emisiji Prigorskog radija “Život na selu”.