Đurđica Trbus – predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije: hvala svim volonterima koji pomažu

S predsjednicom Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđicom Trbus porazgovarali smo o brojnim aktivnostima koje se provode u cilju pomoći potrebitima, socijalno ugroženima, starijim i nemoćnim osobama. U prošloj godini provedeno je niz aktivnosti: edukacije za pružanje prve pomoći, aktivnosti interventnog tima, održana je međunarodne terenske vježbe timova za krizne situacije i brojne druge aktivnosti.
“Vrlo je aktivan Klub dijabetičara “Slatko srce” i njegov predsjednik Miroslav Kanisek. Okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje. Održavaju se edukacije i poručuju da su zdrave životne navike ključne u prevenciji i liječenju šećerne bolesti. Posebno treba istaći i dobrovoljne darivatelje krvi, humane osobe koje nesebično daju dio sebe da pomognu bolesnima i unesrećenima, pa je obilježen Svjetski dan darivatelja krvi sportskim susretima i druženjem. Aktivan je Klub 100 koji okuplja darivatelje krvi koji su 100 i više puta dali krv i pružaju ruku humanosti te spašavaju živote. Zahvaljujući darivateljima mi smo već niz godina, od 2012. na prvom mjestu od svih županija po broju prikupljenih doza krvi u Hrvatskoj. Ti darivatelji se uključuju i u naše socijalne programe, a Klub 100 i njegov voditelj Stjepan Lončar doista su aktivni. Stjepan Lončar je doista rekorder i do sada je 205 puta dao krv.” – ističe predsjednica Đurđica Trbus.

U 2023. godini županijsko Društvo Crvenog križa nastavit će sa svim aktivnostima u socijalno humanitarnoj aktivnosti, provođenju zdravstvenog programa, djelatnosti službe traženja, radu s mladeži Crvenog križa, uključivanju u provođenju tradicionalnih akcija Hrvatskog Crvenog križa i ostalo.
“Aplicira se i na otvorene pozive da bi povećali još aktivnosti kroz odobrenje dodatnih sredstava tako da se nadamo da ćemo i u tom dijelu polučiti rezultate” – dodala je predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus.