Gradonačelnik održao prijem za dobitnike državne nagrade “Ivan Filipović“

Gradonačelnik Mario Rajn održao je u četvrtak 23. veljače prijem za pedagoške djelatnike Ružicu Bjeličić i Tihomira Plešu, dobitnike „Nagrade Ivan Filipović“ za 2021. godinu za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju.

Tom najvišom nacionalnom nagradom u području predškolskoga odgoja i obrazovanja nagrađena je Ružica Bjeličić, odgojiteljica iz križevačkog Dječjeg vrtića Zraka sunca, dok je u području osnovnog školstva nagrađen učitelj razredne nastave Tihomir Pleša iz Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, Područna škola Vojakovački Osijek.

Gradonačelnik im je na prijemu čestitao na nagradi, istaknuvši kako je impresivna već sama činjenica da je od 15 nagrađenih u cijeloj državi, čak dvoje iz Križevaca.

“Riječ je o velikom postignuću u smislu pedagoške, odgojno-obrazovne djelatnosti, ali i u kontekstu cijele društvene zajednice. Nagrada koja se dodjeljuje za 2021., iako se vrednuje sav vaš dosadašnji rad, ima posebnu težinu i značaj jer dokazuje kako ste u teškim vremenima pandemije  obavljali svoj posao izvrsno i uložili dodatne napore, na čemu vam se od srca zahvaljujem.” istaknuo je gradonačelnik. Ovom je prilikom, gradonačelnik rekao i kako će ih i Grad primjereno financijski nagraditi, kao zahvalu i poticaj za budući rad.

Ružica Bjeličić zahvalila je na prijemu, ali i činjenici da Grad prepoznaje njihov rad i podržava projekte na dobrobit djece te dodala da je ujedno zahvalna i svojem vrtiću koji joj omogućava da se razvija i napreduje.

Tihomir Pleša je također rekao kako mu je drago da Grad i ravnatelj podupiru rad svojih učitelja, zahvalivši na tome.

Na prijemu se moglo čuti i kako upravo ova nagrada povezuje vrtiće, škole, grad i širu zajednicu te da je to upravo sinergija koju trebamo.

Prijemu su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, ravnateljica Dječjeg vrtića Zraka sunca Terezija Horvat, ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Tomislav Bogdanović.