Na sjednici Županijske skupštine vijećnici potvrdili tko dobiva javna priznanja Koprivničko-križevačke županije

Na 10. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije koja je održana u srijedu, u Koprivnici, vijećnici su donijeli Odluke o javnim priznanjima Koprivničko-križevačke županije.


Predsjednica Odbora za izbor i imenovanje Verica Rupčić navela je sljedeće kandidate/tkinje za dodjelu javnih priznanja:


Za Nagradu Koprivničko-križevačke županije za životno djelo predlaže se Stjepan Lončar, dipl. ing. sig. iz Koprivnice.


Za Nagradu Koprivničko-križevačke županije za promicanje ljudskih prava „Mara Matočec“ predlaže se Nevenka Prosenečki, bacc. med. techn. iz Križevaca.


Za Nagradu Koprivničko-križevačke županije za promicanje inovatorstva „Marcel Kiepach“ predlaže se Ivan Knok, ing. građ. iz Križevaca.


Za Nagradu Koprivničko-križevačke županije za doprinos ugledu i promociji Koprivničko- križevačke županije predlažu se Ivan Andrašić iz Koprivnice i Kulturno-umjetničko društvo „Petar Preradović“ ĐurđevacŽenski vokalni sastav Đurđevčice.


Za Nagradu Koprivničko-križevačke županije za iznimno postignuće u protekloj godini predlažu se POLJOCENTAR trgovačko društvo za trgovinu i usluge d.o.o. iz Križevaca i Udruga „Sigečko srce“ – KUD Gruntovec.


Za Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije predlažu se Đuro Zvonar iz Šemovaca, Biserka Horvat iz Koprivničkih Bregi, Milka Novaković iz Gole, Kulturno-umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec i Kulturno-umjetničko društvo „Stari graničar“ Cirkvena.

Nagrade i zahvalnice će dobitnicima biti uručene na svečanoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, povodom Dana županije, 13. travnja 2023. godine.