Obnavlja se krovište na staroj zgradi Osnovne škole „Vladimir Nazor“

Ovih dana krenula je obnova krovišta na staroj zgradi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ koje je oštećeno u potresnim zbivanjima krajem 2020. godine.

Ova obnova, vrijedna 222.196,31 EUR,  financirana je od strane Fonda solidarnosti Europske unije i Državnog proračuna, a sredstva su ostvarena putem poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom“.

Povodom početka obnove, radove  su obišli gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović, ravnatelj škole Igor Brkić i nadzorni inženjer Marko Kašik.

Tom je prilikom gradonačelnik istaknuo zadovoljstvo što će se u potpunosti obnoviti krovište: „Drago mi je smo uspješno ostvarili sredstva za financiranje obnove krovišta, kako na Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, tako i na staroj zgradi Osnovne škole „Vladimir Nazor“. Križevci su četvrti grad u Hrvatskoj po izdvajanju u području obrazovanja, a ovi projekti još su samo jedna potvrda koliko nam je važno ulagati u škole u kojima svakodnevno borave naša djeca.“

Ravnatelj škole napomenuo je kako radovi neće utjecati na izvođenje nastave te kako je osiguran siguran prolazak učenika, nastavnika i osoblja.

Izvođač radova je tvrtka Avila Construction d.o.o., a rok završetka je kraj mjeseca travnja.