Tihomir Gudić novi je predsjednik Atletskog kluba Novi Pazar

Na izbornoj skupštini Kluba u hotelu na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, novog predsjednika kluba podržala su jednoglasno sva 34 delegata.

“U Pazar dolazim poslovno već 10 godina i od prvog trenutka oduševila me srdačnost, radišnost i zajedništvo ove sredine. Novi Pazar je jedan od vodećih gradova koji je uvijek znao odgovoriti potrebnim poslovnim standardima. Ova titula je velika čast, ali i obveza. AK Novi Pazar organizacijski, infrastrukturom i kvalitetom trenera je najjači atletski klub na Balkanu”, istaknuo je Tihomir Gudić.

On je regionalni izvršni direktor Sportskih igara mladih, a na mjestu predsjednika naslijedio je Nusreta Ćorića, koji je rukovodio klubom od 2009. godine.

Ulazak u vodeću strukturu jednog atletskog kluba nije slučajan, jer je Tihomir Gudić dugogodišnji poznavatelj situacije u atletici na Balkanu.

Pod njegovim mandatom upravljanja AK Križevci, Klub je dobio potpuno novu infrastrukturu uz novu stazu, svlačionice, teretanu i klupske prostorije.

Klub je na taj način utjecao na razvoj cjelokupne lokalne zajednice kao i razvoj novih perspektivnih atletičara što su pokazali mnogobrojni izvanredni rezultati ostvareni na natjecanjima u Hrvatskoj i Europi.

Sa Zdravkom Marićem, idejnim pokretačem Sportskih igara mladih osnovao je AK Sportske igre mladih, s ciljem razvoja mladih profesionalnih sportaša.

Njegova starija kćerka Marcela jedna je od najboljih srednjeprugašica u Hrvatskoj, a atletikom se bavi i mlađa Anamaria.

“Djecu sam dovodio u Beograd na pripreme kad Hrvatska nije imala atletsku dvoranu. Tu su uspostavljeni i prvi kontakti sa Pazarcima, trenerskim veličinama i strukturama kluba”, otkrio je Gudić.

Potpredsednici novopazarskog kluba u narednom mandatu bit će dosadašnji predsjednik Ćorić i reizabrani Edhem Dacić. Službeni zastupnik tog kolektiva i dalje je direktor Edin Zuković, dok je Elmir Habibović ostao predsjednik Nadzornog odbora Atletskog kluba Novi Pazar.

Novi plan rada Kluba za svoj četverogodišnji mandat Gudić će pred svim članovima Kluba prezentirati kroz razdoblje od dva tjedna. ”Već sutra počinjemo s radnim sastancima, naš cilj je zajedništvo, primjena svih primjera dobre prakse iz prošlosti i otvaranje Kluba prema novim sponzorima i partnerima. Dugoročni cilj te ga staviti na svjetsku kartu atletike”, poručio je.