U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” održana gradsko-međuopćinska smotra Lidrano

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” održana je 10. veljače gradsko-međuopćinska smotra Lidrano. Organizator je bila Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci.

U literarnom izrazu na županijsku je razinu od osnovnoškolaca upućena Klara Mihalić (6. r.) s tekstom „Ne znači ne” (mentorica Nina Drakulić) i Lana Srbljinović (8. r.) s tekstom „Ograda” (mentorica Danijela Zagorec). Na sljedeću razinu idu i dva rada srednjoškolaca: Mirjam Balen (1. r.) s tekstom „Tajna Crne kraljice” (mentorica Sanja Jelenak) te Matija Margetić s pjesmom „Srce na papiru” (mentorica Enisa Blašković).

U dramskom izrazu osnovnoškolaca na sljedeću razinu idu Ema Vrhovec s tekstom „Ljubav nikada ne prestaje” Stjepana Lice (mentorica Nina Drakulić) i Ana Beljo s tekstom „Kakva je to ljubav bila” Sunčane Škrinjarić (mentorica Nevenka Bajsić). Od skupnih natjecat će se dalje dramska igra „Tri gluhe” u kojoj glume Dora Đurinić, Matija Kamenjak, Rea Miklobušec i Ana Šarić (mentorica Nina Drakulić).

Od srednjoškolaca u samostalnim scenskim nastupima dalje ide Karla Ferenčak s govorenjem poezije „Ti koja imaš nevinije ruke” Vesne Parun (mentorica Vlatka Cukor Jukica).

U novinarskom izrazu na županijskom će se Lidranu natjecati Melani Brežac (7. r.) s člankom „Luka i Lana najpopularniji, Taras i Damaris jedinstveni” i Magdalena Božić (7. r.) s člankom „Četiri para blizanaca u jednome razredu”. Objema je mentorica Martina Valec-Rebić.