Učenici PŠ Veliki Raven prikupili 23,63 kilograma papira te osvojili vrijednu nagradu za doprinos zaštiti okoliša

Učenici Područne škole Veliki Raven iz Križevaca među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati desetog Zelenog koraka, dm-ove akcije prikupljanja i recikliranja starog papira. Svaki od 33 učenika škole prikupio je 23,63 kilograma papira, a dm ih je nagradio s 1.327,22 eura za doprinos zaštiti okoliša.

„Mladi ekolozi Područne škole Veliki Raven pokazali su da dobro znaju koliko je važno očuvanje okoliša, a, uime dm-a, želim zahvaliti svim učenicima i djelatnicima, kao i ostalim sudionicima Zelenog koraka što su doprinijeli zaštiti okoliša svoje lokalne zajednice. Ponosni smo što je deseta generacija hrvatskih osnovnoškolaca sudjelovanjem u dm-ovoj akciji naučila da ne postoji mali doprinos zaštiti okoliša jer je svaki zeleni korak važan za izgradnju održivije budućnosti“, izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

„Akciji Zeleni korak priključili smo se kako bismo učenike potaknuli na razmišljanje o zaštiti okoliša i kako bi se aktivno uključili u njegovo očuvanje. Uime svih djelatnika škole želim zahvaliti dm-u što nam, organiziranjem ove akciju, pomažu da zaštita okoliša i briga o prirodi postanu sastavni dio odgojno-obrazovnog procesa. Ponosni smo na naše učenike koji su u svom prvom Zelenom koraku bili među najboljima u Hrvatskoj i vjerujemo da će im ovo priznanje biti dodatan poticaj da nastave brinuti o okolišu“, izjavio je ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca Križevci, dr. sc. Tomislav Bogdanović.