Udruga žena Vinica obilježila Međunarodni dan žena

Udruga žena Vinica organizirala je prošlog vikenda u Društvenom domu Vinica tradicionalnu proslavu povodom Međunarodnog dana žena. Događanju je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Okupljene je pozdravila predsjednica Udruge žena Vinica Slavica Stančec te govorila o počecima obilježavanja Međunarodnog dana žena i važnosti borbe za ženska prava.

Prigodnim su se riječima obratili i zamjenik Ljubić te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, a događanje je podržala i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Druženju su se predstavnice udruga žena s područja cijele županije, a za bogati kulturno-umjetnički program pobrinulo se Kulturno-umjetničko društvo Delovi. U blagoslovu večere sudjelovali su župnik Župe svetog Leopolda Bogdana Mandića i dekan Koprivničkog dekanata Dominik Vukalović.

Spomenimo i kako se članice Udruge žena Vinica bave nizom projekata, redovno sudjeluju u humanitarnim akcijama, brinu za urednost Društvenog doma Vinica, a najpoznatije manifestacije koje organiziraju su upravo proslava Međunarodnog dana žena i Dan vrganja.