Andrej Popović iz križevačke Srednje gospodarske škole treći na međužupanijskom natjecanju

Andrej Popović, učenik 3.a razrednog odjela zanimanja agrotehničar Srednje gospodarske škole Križevci, sudjelovao je na međužupanijskom izlučnom natjecanju u disciplini AGRO u Srednjoj školi Braće Radić, Kaštel Štafilić Nehaj.

Uz vođenje i podršku mentorice Dragice Bužić, osvojio je 3.mjesto.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je ORGANSKI UZGOJ POVRĆA – URBANI VRTOVI, VRTOVI BUDUĆNOSTI.
Na natjecanju su sudjelovali učenici iz pet škola, dok su u isto vrijeme u Vinkovcima sudjelovali učenici iz 11 škola. Deset najbolje plasiranih sa oba natjecanja sudjelovati će na Worldskills Croatia 2023., odnosno državnom natjecanju učenika strukovnih škola koje će se održati u Zagrebu od 10. do 12. svibnja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Ukupan poredak učenika znati će se u roku od 7 dana. Andrej je ostvario vrlo dobar rezultat i pokazao isto takvo znanje i vještine na zadanu temu. Čestitamo Andreju i mentorici na trudu i sudjelovanju.
Nastavnica Zdravka Harmadi bila je prisutna na natjecanju kao članica državnog prosudbenog povjerenstva koja je zadužena za provedbu načela poštenosti i transparentnosti u prosudbi međužupanijskog povjerenstva, izvijestili su na stranici škole.