Besplatne projekcije u Kinu Križevci – Mjesec frankofonije

Pučko otvoreno učilište Križevci u suradnji s Francuskim institutom u RH, HAVC-om i Kino mrežom poziva sve građane na dvije besplatne projekcije u sklopu mjeseca Frankofonije:

SAINT OMER u četvrtak 23. ožujka u 20:00 sati
Dobitnik velike nagrade žirija – Srebrni lav – na filmskom festivalu u Veneciji! Rama (Kayije Kagame) profesorica je književnosti i spisateljica u četvrtom mjesecu trudnoće koja iz Pariza putuje u Saint Omer kako bi prisustvovala suđenju mladoj Senegalki Laurence Coly (Guslagie Malanda) koja je optužena za ubojstvo vlastitog djeteta. Njezina je namjera da piše o slučaju na način da aktualizira antički mit o Medeji, no kako činjenice počinju isplivavati na površinu Rama u Colyjevu iskustvu života u Francuskoj i odnosu prema obitelji koji su se najjasnije izražavali u osjećaju izoliranosti pronalazi vlastita iskustva i osobnu povezanost s njom.
https://www.youtube.com/watch?v=iWw-EyrG5Sw&t=1s

ŽENSKI ODGOVOR u četvrtak 30. ožujka u 20:00 sati
Angažiran i savršeno balansiran dokumentarac o ženama u Francuskoj koje aktivizmom dižu svoj glas protiv zlostavljanja premijerno prikazan na filmskom festivalu u Cannesu!
Elise u Brestu, Alexia u Saint-Etienneu, Cecile u Compiegneu, Jill u Marseilleu… Ovo su tek četiri od tisuća mladih žena koje osuđuju seksističko nasilje, javno uznemiravanje i mačo agresiju kojoj su svakodnevno izložene. Noću, naoružane bijelim plahtama i crnom bojom, oblijepljuju ulice porukama podrške žrtvama mizoginije i sloganima koji osuđuju femicid. Neke od njih feministiknje su s dugogodišnjom tradicijom, druge nikad prije nisu vodile ovakvu ili sličnu kampanju, ali sve su revoltirane protiv zlostavljanja koje je preplavilo njihove živote. Seksizam je posvuda… Ali i one su!
https://www.youtube.com/watch?v=D_WNGLPa8sE&t=2s

Besplatne karte rezervirajte online na stranici Kina Križevci https://kino.krizevci.hr/
Preostale slobodne karte možete preuzeti fizički na blagajni Kina Križevci prije projekcije.