Dan narcisa u subotu u Križevcima

Cvjetovi narcise su tijekom ožujka prepoznatljivi simbol posvećen podizanju svijesti o raku dojke. Dani su to kada darivanjem stručka narcisa imamo dodatnu priliku naglasiti značaj prevencije i ranog otkrivanja raka, a ujedno i podsjetiti se kako je potrebno na vrijeme početi brinuti o svom zdravlju i u većoj mjeri pomoći onima koji su već oboljeli.

Akcija Dan narcisa održati će se u središtu Križevaca u subotu, 25. ožujka u organizaciji Udruge Agata od 8 do 13 sati. Uz članice udruge sudjelovati će i učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca sa svojim učiteljicama te ponuditi građanima domaće kolače. Dobrovoljni prilozi namijenjeni su daljnjem radu i aktivnostima križevačke udruge Agata.

Po pojavnosti i smrtnosti rak dojke je već dulje vremensko razdoblje među vodećim uzrocima raka u žena. Rak dojke najčešće se pojavljuje u žena iznad pedesete godine života, ali mogu oboljeti i znatno mlađe žene, ali i muškarci. Stoga će i ovom akcijom biti upozoreno na ove probleme jer što se ranije bolest otkrije, veće su mogućnosti izlječenja.


Iz Udruge Agata pozivaju građane da se odazovu akciji i podrže članice u nastojanju da se javnost osvijesti o ovom problemu.