Dobrovoljno vatrogasno društvo Bojnikovec održalo godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bojnikovec u nedjelju je održalo godišnju skupštinu. Skupštini su nazočili križevački gradonačelnik Mario Rajn, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, zapovjednik Požarnog odreda Raven Željko Rusan, počasni vatrogasci Ivan Mužić i Ivan Vuk te predstavnici prijateljskih društava iz Špiranca, Srednjeg Dubovca, Stare Vesi, Velikog Ravna i Novaka Ravenskih.

Skupštinom je predsjedavao Darko Fureš, a radno voditeljstvo radilo je u sastavu Darko Fureš, Siniša Jelušić, Mihaela Miklin, Ivana Hržić i Marinela Fureš.

Povijest, brojnost i aktualnosti u Društvu iznio je zapovjednik DVD-a Bojnikovec Siniša Jelušić, a predsjednik Društva Darko Fureš kazao je kako su protekle godine imali jednu intervenciju te kako vjeruje da će u budućnosti buti više članova zainteresirano za natjecateljsko vatrogastvo. -Uređivali smo oko doma i u domu, oko kapelice, postavili smo tri klime i izgradili nadstrešnicu. Nabavili smo i nova odijela i vatrogasne aparate – istaknuo je Fureš.

Sva izvješća, plan rada za 2023. godinu i financijski plan usvojeni su jednoglasno. Pozdravne riječi članovima Društva uputili su zapovjednik Požarnog odreda Raven Željko Rusan, predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Miroslav Petračija te križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Rad Društva pohvalio je Željko Rusan, a čestitkama se pridružio i Miroslav Petračija koji je pobrojao razdoblja dolaska vatrogasne opreme. -Ove godine smo odradili dva tečaja za vatrogasce, osposobljeno je 25 dočasnika – 12 dočasnika I. klase te su osposobljena 32 vatrogasca te 20-ak vatrogasaca I. klase. Radimo još jedan tečaj na području općine Sveti Petar Orehovec – kazao je Petračija i poručio članovima da već sad krenu s pripremama za 90. rođendan Društva.

Gradonačelnik je pohvalio ambicioznost vodstva DVD-a. -Nadstrešnica je riješena, a sad se treba baviti ljudima. Podstrek DVD-u neka budu mladi i djeca i zato radimo program da djeca borave u našem odmaralištu na Pagu.  Zahvaljujem na konstruktivnoj suradnji, znam da vodite Društvo kako treba i tako neka ostane u budućnosti. Vidimo se na 90. obljetnici Društva – poručio je Mario Rajn.

Na kraju skupštine dodijeljene su zahvalnice.