Dobrovoljno vatrogasno društvo Vujići Vojakovački održalo godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vujići Vojakovački održalo je u petak godišnju skupštinu. Skupštinu je vodilo radno voditeljstvo u sastavu Vaso Vujić, Nebojša Novković, Branko Sakač i Milenko Cetlin.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca i gradski vijećnik Miroslav Petračija uputio je pozdrave u svoje i u ime gradonačelnika Križevaca Marija Rajna. Pozdravne riječi uputila je i predsjednica Mjesnog odbora Mihaela Švagelj, a skupštini su nazočili i vatrogasci iz Povelića, Kloštra Vojakovačkog, Starih Bošnjana i Zagreba.

Petračija je rekao kako je DVD puno radio te da je Vatrogasna zajednica pomogala u nekoliko navrata. -Vatrogasna zajednica je za sva društva nabavila vatrogasnu opremu i kao gradski vijećnik vam mogu obećati da se slobodno javite u Gradu i Vatrogasnoj zajednici koji će pomoći da dobijete novi krov na domu – rekao je Petračija i napomenuo kako su tijeku vatrogasna školovanja. -Vatrogasna zajednica će vas podržati ako se odlučite za odredsko natjecanje, iako je preporuka da se održavaju samo gradska natjecanja – zaključio je.

Izvješće o radu, plan rada i financijsko izvješće usvojeno je jednoglasno, a istaknuto je kako je Društvo dobilo novu vatrogasnu opremu, kupilo nove stolove i klupe i uređivali dom. Postavljena je nova stolarija na domu i garaži, a opremljeno je uz pomoć Grada i dječje igralište. Društvo planira sanirati zid i promijeniti krovište na domu.

Na kraju skupštine priznanje za pet desetljeća rada u Društvu primio je Tomo Matejaš.