Međunarodni dan žena obilježen javnom akcijom u Križevcima

U povodu Međunarodnog dana žena danas je na Nemčićevom trgu održana javna akcija koju je organizirala Udruga “HERA“ Križevci.
Akcija se provodila u sklopu kampanje „Za nasilje nema opravdanja“ koja je dio aktivnosti projekta Novi početak, kojeg provodi Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu sa Udrugom “HERA“ Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Cilj kampanje je podizanje svijesti javnosti o važnosti žene u društvu i problemu nasilja nad ženama. U borbi protiv nasilja nad ženama presudno je kažnjavanje počinitelja, ali i pružanje zaštite žrtvama, kako bi mogle početi u potpunosti živjeti bez straha i nasilja.

Projektom Novi početak je kroz sredstva Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja.
Akciju koja je održana u suradnji s policijom, podržali su zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.