Na austrijskom-hrvatskom poslovnom susretu Križevci istaknuti kao lider u zelenoj transformaciji

Na poziv Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu, gradonačelnik Mario Rajn predstavio je Križevce na austrijskom-hrvatskom poslovnom susretu pod nazivom „Smart and Green City Projects in Croatia“ koji je održan u Zagrebu.
Ovaj susret okupio je austrijske poduzetnike kao i brojne hrvatske tvrtke te predstavnike jedinica lokalnih samouprava, a na početku susreta okupljene su, između ostalih, pozdravili direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Sonja Holocher-Ertl i veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Josef Markus Wuketich.


Gradonačelnik Rajn je govorio o aktualnim i planiranim green city projektima pa je tako, između ostalog, spomenuo Križevačke sunčane krovove, sufinanciranje solarnih elektrana građanima na obiteljske kuće, kao i planove koji uključuju izgradnju velike fotonaponske elektrane, intermodalnog terminala i novog zelenog te održivog naselja Kosov Breg.


Osim Križevaca, svoje projekte predstavili su gradonačelnici i predstavnici gradova Karlovca, Splita, Novske i Šibenika, a susretu je prisustvovala i direktorica Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Jelena Velić.

Pratite nas na društvenim mrežama!