Održana godišnja skupština DVD-a Gračina

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gračina u petak je održalo redovnu godišnju skupštinu. Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Vlado Vuković, Goran Mance, Robert Mihin i Juraj Ban.

Skupštinom je predsjedavao Vlado Vuković, a predsjednik Društva Goran Mance podnio je izvješće o radu DVD-a u protekloj godini, a posebno je istaknuo obilježavanje 70. godina djelovanja DVD-a Gračina koje se trebalo održati prošle godine. -Nabavljena je brentača, vatrogasne oznake i dvije kacije. Odrađeno je nekoliko radnih akcija – rekao je Mance i pobrojao brojne aktivnosti na kojima su sudjelovali istaknuvši kako prošle godine nisu imali vatrogasnih intervencija.

Istaknuto je kako Društvo ove godine planira urediti kuhinju i postaviti klime u domu. Sva izvješća, financijski plan i plan rada za 2023. godinu usvojeni su jednoglasno.

Ispred Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, JVP Križevci i Grada Križevaca pozdravne riječi uputio je Ivan Matosović osvrnuvši se na rad Vatrogasne zajednice i rad 34 DVD-a na križevačkom području. Matosović je izrazio zadovoljstvo što Grad Križevci prati vatrogastvo te iz proračuna izdvaja značajna sredstva za vatrogastvo te izrazio nadu kako će Društvo ubuduće sudjelovati na vatrogasnim natjecanjima.

Skupštini su nazočili i članovi prijateljskih društava iz Đurđica, Poljane Križevačke i Treme Budilovo, a treba istaknuti da je u ovom Društvu već dugi niz godina aktivan bračni par Platužić, Zvonko 50 godina, a Marija 40. godina.