Održana godišnja skupština DVD-a Rugvica

DVD Rugvica, stožerno vatrogasno društvo Vatrogasne zajednice Općine Rugvica ponovno je nakon tri godine na jednom mjestu okupila brojnu braću vatrogasce koji su se odazvali godišnjoj skupštini.

Iza rugvičkih vatrogasaca 86 je godina neprekinutog rada, a da se društvo ne mora brinuti za svoju budućnost dokaz su djeca i mladež, njih 46 koliko ih je u društvu. Inače, DVD Rugvica broji 150 članova, a kako je istaknuo zapovjednik društva Mario Popović upravo su aktivni članovi stup njihova društva.

-Lani smo odradili 29 intervencija, pri čemu je bilo 15 požara. Vatrogasna zajednica kao nadležno tijelo za obavljanje vatrogasne djelatnosti prema odredbama zakona o vatrogastvu potpisala je 7 ugovora vatrodojave štićenih objekata na našem području djelovanja Za koje je dobrovoljna vatrogasna postrojba Rugvica krajnji izvršitelj radnje. Time je osiguran brži postupak izlaska na osigurana mjesta prema izrađenom standardnom operativnom postupku- istaknuo je Popović.

Između ostaloga društvo je u proteklom razdoblju radilo na daljnjem osposobljavanju svojih članova, s uspjehom je organiziran još jedan Ljetni vatrogasni kup koji je bio rekordan po broju ekipa, ekipe djece i vatrogasne mladeži sudjelovale su na natjecanjima, a članovi društva bili su dionici i brojnih općinskih manifestacija.

-S uspjehom smo aplicirali na natječaj Zagrebačke županije gdje smo ostvarili sredstva za nabavku garderobnih ormarića za 10 operativnih članova, a ostvarili smo i sredstva iz Fonda Solidarnosti Europske unije u iznosu od gotovo 270 tisuća kuna, čime smo nabavili novu opremu- rekao je zapovjednik društva Mario Popović i najavio kako će društvo i tijekom 2023. nastaviti u istom smjeru.

Rad društva pohvaljen je sa svih strana; u ime Vatrogasne zajednice Općine Rugvica zahvalnost na svemu što rade uputio im je zamjenik zapovjednika Antonio Metić, dok se u ime Općine obratio načelnik Mato Čičak, kazavši kako su vatrogasci stup na kojeg se uvijek mogu osloniti.

-Vi ste tu uvijek kada vas trebamo. No, osim DVD-a Rugvica cijela naša Vatrogasna zajednica radi jedan odličan posao, a mi se trudimo da ih maksimalno pratimo, jer vatrogastvo u Rugvici ima veliku tradiciju. I dalje ćemo nastaviti maksimalno ulagati u naše vatrogasce kojima smo kroz razne mjere obnovili domove, a modernizirali smo i vozni park. Nadam se kako ćemo u skoroj budućnosti izgraditi i operativni centar Vatrogasne zajednice i našeg stožernog društva DVD-a Rugvica- kazao je načelnik Mato Čičak.

Društvo se svima koji su pomogli u radu društva zahvalilo prigodnim zahvalnicama, a priznanja su uručena i brojnim članovima društva koji su proslavili okrugle jubileje u DVD-u Rugvica ili su s uspjehom završili jedan od vatrogasnih tečajeva.

Društvo je Željka Bakarića proglasilo vatrogasnom nadom godine, dok je Filip Barberić operativni vatrogasac godine.