Otvorena izložba radova u sklopu projekta ART4ALL

Izložba radova nastalih u sklopu projekta ART4ALL Inkluzivne umjetnička galerije Art&CeRZe otvorena je u četvrtak u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci. Uvodno je prisutne pozdravila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi koja je izrazila zadovoljstvo što je uspostavljena ova suradnja Muzeja s Centrom za rehabilitaciju Zagreb i Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

“Prošle godine smo održali radionicu gdje nam je pomogao Križevački likovni krug i ugostili smo Centar za rehabilitaciju iz Zagreba. Ove godine nastavljamo našu suradnju i spojili smo sa Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci tako da mogu i dalje surađivati i raditi radionice i da ćemo raditi još izložbi” – kazala je Tea Hatadi.

Voditeljica Inkluzivne galerije ArteceRZe Blanka Stančić Puhak rekla je:

“Ovom izložbom završavamo projekt. Osobe s intelektualnim teškoćama su itekako kreativne i talentirane. To je naš glavni motiv Inkluzivne galerije koja je pod okriljem Organiziranog stanovanja Centra za rehabilitaciju Zagreb. Super je da se kroz projekte možemo spajati i nadam se da ćemo i dalje surađivati” – istakla je.

Ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci Mihaela Brkić dodala je da su sretni što su upoznali nove prijatelje.

“Kroz današnje druženje smo imali priliku razviti nove ideje. Veselimo se svim ovakvim suradnjama i jedva čekamo nastaviti s našim druženjima” – rekla je Mihaela Brkić.

Galerija je u sklopu Organiziranog stanovanja, Centra za rehabilitaciju Zagreb, a nastala s ciljem promocije likovnog stvaralaštva kod osoba s intelektualnim teškoćama. Platforma radi na  promociji umjetnosti kod odraslih osoba s intelektualnim teškoćama kroz razne organizirane izložbe te suradnje sa relevantnim galerijskim prostorima, muzejima, umjetničkim udrugama. Cilj galerije je inkluzija u umjetnosti na svim razinama. U sklopu projekta  ART4ALL  koji podržava zaklada Solidarna/Krik, a koja je prepoznala i dala priliku za realizaciju putujuće izložbe i provedbe likovnih radionica sa lokalnim umjetnicima u Splitu, Osijeku i Križevcima s ciljem senzibilizacije javnosti na likovne vrijednosti i talent koje osobe s poteškoćama posjeduju, te promovirati likovnu umjetnost polaznika Art&CeRZe galerije.

Suradnju u Križevcima su organizirale: Tea Hatadi, prof., ravnateljica Gradskog muzeja Križevci, Blanka Stančić Puhak, mag. umj., voditeljica Inkluzivne galerije Art&CeRZe i Mihaela Brkić, mag. educ. rehab., ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.