Ove godine još veća ulaganja u vatrogastvo na području Zagrebačke županije

Zagrebačka županija i ove će godine uložiti znatna sredstva u vatrogastvo te prati i pomaže u radu dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Ove će se godine uložiti 132.900 eura za nabavu vatrogasnih vozila i opreme, za vatrogasnu koordinaciju u Centru 112 osigurano je 132.800 eura, zatim 8.000 eura za intervencije po nalogu županijskog zapovjednika, isto toliko za godišnju vježbu, dok će se za osposobljavanje i edukaciju potrošiti 6.700 eura.

Predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović ističe kako na području Županije djeluje 260 vatrogasnih društava, a vatrogasaca ima gotovo 22 tisuće.

Jedno od dobrovoljnih vatrogasnih društava kojima Zagrebačka županija pomaže je DVD Farkaševac. Vatrogasna zajednica Općine Farkaševac nabavila je novo vozilo s 5000 litara zapremnine vode, vrijedno oko 200 tisuća eura.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije će vozilo sufinancirati s 20 tisuća eura, a Općina očekuje dio sredstava i od Zagrebačke županije. Načelnik Općine Farkaševac Matija Copak rekao je kako imaju najbolje vatrogasno vozilo na području županije.

Na ulaganjima u vatrogastvo u Zagrebačkoj županiji je zahvalna i načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec. Županija im je prošle godine donirala pick up vozilo.

Pratite nas na društvenim mrežama!