Početna konferencija projekta Zaželi- faza III „Brižne žene Podravske

Općina Kalinovac organizirala je početnu konferenciju projekta Zaželi faza III „Brižne žene Podravske III“ u Društvenom domu u Kalinovcu.

Osim nositelja projekta, načelnika Općine Kalinovac Darka Sobote, konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera na projektu – načelnici općina Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci i Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područnog ureda Đurđevac, 15 žena zaposlenih na projektu, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić i ostali uzvanici.

Načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog projekta, uz želje za nastavkom projekta Zaželi, obzirom da je odlično prihvaćen među korisnicima i lokalnoj zajednici općenito.

Zamjenik Ljubić čestitao je Općini Kalinovac na trudu u ostvarenju svih dosadašnjih projekata te poželio uspjeh u daljnim planovima, istaknuvši podršku Županije, a čestitkama su se pridružili i drugi govornici.

Ovim projektom osnažit će se i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, a zapošljavanje u lokalnoj zajednici ublažit će posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povezati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Kroz projekt je zaposleno 15 žena na razdoblje od 6 mjeseci. Vrijedne gerontodomaćice nastavile su s radom u veljači ove godine, a brinu o ukupno 102 korisnika kojima svakodnevno pomažu u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnice, osobnoj higijeni, ostvarivanju različitih prava, dostavi lijekova i plaćanju računa, a prije svega, na raspolaganju su im za razgovor i druženje.

Projekt „Brižne žene Podravske III“ Zaželi- faza III financiran je iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (85 posto) i sredstvima Državnog proračuna (15 posto). Ukupna vrijednost projekta je 98.427,23 eura, a traje osam mjeseci.