Polaznici kemijske grupe Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga sudjelovali u novom ciklusu radionica

Polaznici kemijske grupe Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga sudjelovali su u novom ciklusu radionica BASF Chemgeneration u XVIII. gimnaziji u Zagrebu.

Učenici su u nizu od četiri radionice kemijskih pokusa učili kako reciklirati papir, izraditi sustav za filtriranje vode, razlikovati vrste plastike i koje su mogućnosti njihovog razlaganja te provodili elektrolizu. Radionice su vodili profesorica Helena Peter Jelenčić i kemičari iz Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Alen Bjelopetrović, dr. sc. Ivo Crnolatac i izv. prof. dr. sc. Tomislav Portada koji je ujedno i voditelj programa.

Na radionicama su sudjelovali učenici Ana Anjoš, Jana Bojko, Ivan Budisavljević, Lorena Đurđić, Franka Gegač, Iva Hrg, Lena Ivanček, Franka i Lucija Janeš, Nikola Kekez Tariba, Izabela Krofl, Martiana Leskovar, Lea Majcen, Andrija Miklečić, Iva Novosel, Filip Šaban, Borna Vranešić i Ivan Vujčetić u pratnji nastavnice Gordane Pintarić-Kovač.

BASF Chemgeneration zajednički je projekti Instituta „Ruđer Bošković“ i BASF-a u koje se ove godine uključila kao treći partner i domaćin XVIII gimnazija Zagreb. Cilj ovih radionica je poučavanje o važnosti kemije i prirodnih znanosti u stvaranju održive budućnosti. Radionice su namijenjene srednjoškolcima u okviru edukacije o temi održivog razvoja. Bilo je to vrlo ugodno i korisno provedeno subotnje prijepodne.