Proglašeni najuspješniji sportaši grada Križevaca u prošloj godini

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u organizaciji Zajednice sportskih udruga Križevci proglašeni su najbolji sportaši, ekipe i sportski djelatnici u 2022. godini.


Uoči uručenja priznanja, okupljene je pozdravio predsjednik Zajednice sportskih udruga Križevci Branislav Pengov istaknuvši: „Ovom manifestacijom odajemo priznanje, ne samo sportašicama, sportašima, njihovim trenerima i sportskim djelatnicima nego i svima onima koji su na bilo koji način uključeni u rad sportskih klubova i udruga koji svojim nesebičnim radom potpomažu djelovanje tih klubova, a odajemo priznanje i svim sponzorima i donatorima bez čije potpore opstojnost ovih klubova i udruga ne bi bila moguća.“ Naglasio je koliko sportaši svojim rezultatima promoviraju naš grad i populariziraju sport te uputio zahvalu Gradu Križevcima, Koprivničko-križevačkoj županiji i svim sportskim savezima na financijskoj podršci i brojnim ulaganjima.


Uime Grada Križevaca čestitke nagrađenima i nominiranima uputio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel: „Zahvaljujući svom trudu uspjeli ste postići sve ono što ste zacrtali. Nadam se da ste postigli i više od očekivanoga. Velika čestitka svima i želim vam puno sreće, uspjeha, zdravlja i vrhunskih rezultata u ovoj godini.


Uime župana Koprivničko-križevačke županije čestitkama se pridružio vijećnik Županijske skupštine Stjepan Peršin: „Naša županija vodi brigu o sportu, ove godine izgrađeno je pet sportskih dvorana, dvije su na našem području i sigurno je to jedan doprinos naše županije sportu, sportašima i posebno mladima od kojih se jasno očekuju izvrsni rezultati. U našim Križevcima imamo nekoliko prvaka Hrvatske u raznim disciplinama i sportovima i to je znak da zajednica dobro diše.“

Najuspješnijim perspektivnim sportašem proglašen je Matija Berend iz Boksačkog kluba RONIN Križevci, a perspektivnom sportašicom Lana Mihoci iz Streljačkog kluba “Križevci 1252”.


Nadalje, najuspješnija sportašica grada Križevaca u 2022. godini je Veronika Drljačić iz Atletskog kluba Križevci, a najuspješniji sportaš Antonio Dragašević iz TKD kluba “Radnik” Križevci.


Titulu najuspješnije muške perspektivne sportske ekipe odnijela je kadetska ekipa Streljačkog kluba “Križevci 1252“ dok je najuspješniji muški sportski klub grada Križevaca Motociklistički klub Križevci – Brzinci.


Najuspješnijim sportskim trenerom grada Križevaca u 2022. godini proglašen je Hrvoje Pečarić iz Boksačkog kluba RONIN Križevci, a zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Vitomir Mijić iz Nogometnog kluba “Radnik” Križevci.


U sklopu svečanosti dodijeljena su i posebna priznanja za ostvarene sportske rezultate u prošloj godini i to Karlu Sačariću iz Streljačkog kluba „Križevci 1252“, Hani Fržović iz Atletskog kluba Križevci, Nori Ljaljić iz Šahovskog kluba Križevci, Sofiji Kučar iz Šahovskog kluba Križevci i Dragutinu Palčiću iz Atletskog kluba Križevci. Zahvalu na primljenom priznanju uime nagrađenih uputio je Vitomir Mijić.


Ovu svečanost svojim nastupom obogatila je sopranistica Ana Majdak Fak uz klavirsku pratnju profesora Darka Golubića kao i Križevačka djevojačka straža.