Tomislav Okroša: Zagrebačka županija podržala realizaciju Regionalog centra za stočarstvo u Dubravi

Brojni uzgajivači simentalskoga goveda Zagrebačke županije i grada Zagreba okupili su se u utorak u dubravskom restoranu “Sablić” na godišnjoj skupštini. Osim uzgajivača na svečanosti nazočili su i predstavnici Ministarstava poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Zagrebačke županije, grada Vrbovca i okolnih općina, te poslovnih partnera.

Posebno emotivni bili su trenuci dodjele priznanja za posebne uspjehe u uzgoju. Naime, predsjednik Damir Horvatić uručio je priznanja vrhunskim uzgajivačima s područja Zagrebačke županije koji su obilježili uzgoj simentalca proteklih desetljeća. Nagrade su otišle u ruke obitelji Jambrišak, Prekomorec, Mužinić, Hajdina, Jurkas, Baršić, Horvatić, Sikora, Panić, Šobak, Škrivanek, Špišić, Pandek, Vučinovec, Jurkas i Burek.

Saborski zastupnik i načelnik Dubrave Tomislav Okroša rekao je kako mu je drago što vidi puno mladih ljudi i što je suradnja s Općinom odlična. -Imam odličnu vijest iz Zagrebačke županije, a tiče se našeg Regionalnog centra za razvoj stočarstva u Dubravi, čija se projektno-tehnička dokumetacija izrađuje, a financijska sredstva osigurana su od Zagrebačke županija i Ministarstva poljoprivrede.

Došlo je pozitivno mišljenje iz Zagrebačke županije na naše 5. Izmjene i dopune prostornog uređenja Općine Dubrava, gdje je Zagrebačka županija dala zeleno svjetlo za naš plan i na taj način nam je otvorena mogućnost da sljedeći tjedan na Općinskom vijeću vijećnici mogu izglasati izmjene i otvoriti vrata za realizaciju Centra u Dubravi – istaknuo je Okroša. Pogledajte video.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković, pozdrave je uputio i ispred župana Stjepana Kožića i dožupana Damira Tomljenovića. -Govoreći o Centru, namjera nam je okupiti devet županija i nadam se da će Centar uskoro biti završen na papiru, i to do srpnja ove godine.

Nakon toga će se tražiti sredstva za izgradnju. Ovaj Centar mora biti od državnog interesa i mora se financirati iz proračuna. Treba nam oko 20 milijuna eura, a Županija i župan daju punu podršku – rekao je Kraljičković i dodao kako je Zagrebačka županija u proračunu za poljoprivredu u ovoj godini osigurala 2,4 milijuna eura.