Turniri u šahu i malonogometni turnir Coca-Cola Cup održani u Svetom Ivanu Žabnu

Sveti Ivan Žabno ugostio turnire u šahu i malonogometni turnir Coca-Cola Cup

U sklopu Plazma Sportskih igara mladih u Svetom Ivanu Žabnom održani su kvalifikacijski turniri u šahu. Na natjecanju u Osnovnoj školi Grigor Vitez je sudjelovalo ukupno 32 učenika, a najbolji u kategoriji do 15 godina su Kristijan Habijanec, Matias Šolaja i Niko Jurić u kategoriji dječaka, a u kategoriji djevojčica Helena Domislović, Noemi Balažinec i Lorena Mesec. U kategoriji dječaka do 11 godina pobjedili su Mihael Zrinski, Ivan Christiano El Massri i Jakov Kopseak u kategoriji dječaka i Rita Rajković, Danijela Zvonar i Korina Smuđ u kategoriji djevojčica do 11 godina.

Turnir u šahu Plazma Sportskih igara mladih održava se pod pokroviteljstvom FIDE- Svjetske šahovske organizacije i svake godine okuplja najbolje šahiste Hrvatske koji se bore za plasman na državnu završnicu koja će se održati u srpnju u Splitu.

Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa, nastavili su kvalifikacije u Koprivničko-križevačkoj županiji. Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

U Svetom Ivanu Žabnom u napetim utakmicama u kategoriji dječaka plasman u županijsku Koprivničko – križevačke županije završnicu izborila je ekipa Žabe u kategoriji 2007. godište i mlađe.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi, 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 220.000 djece i mladih.

Pratite nas na društvenim mrežama!