U Dječjem vrtiću Zraka sunca otvorena mala knjižnica

Dan otvorenih vrata održan je danas u Dječjem vrtiću Zraka sunca u Križevcima. Svi zainteresirani imali su priliku vidjeti odgojno-obrazovni proces s djecom u skupinama, razgledati okruženje i razgovarati s odgojiteljicama i stručnim timom.

Središnji događaj bio je svečano otvorenje male vrtićke knjižnice u vanjskom prostoru, čiji je cilj poticati ljubav prema čitanju i knjizi među svim generacijama. Ravnateljica vrtića Terezija Horvat pojašnjava kako djeca mogu donijeti svoje knjige u knjižnicu, a druge uzeti doma i pročitati.

– Knjižnica je zamišljena kao uzmi, daruj i čitaj slikovnice. Cilj je nam razviti ljubav prema slikovnici i čitanju kod djece, počevši od najranije dobi. Naš posebni gost na otvorenju bio je književnik Josip Petrlić Pjer s kojim već godinama surađujemo. Djeci je čitao slikovnice i popričao s njima. Dječji vrtić Zraka sunca je otvoren prije 27 godina, a naša je specifičnost što radimo po Agazzi metodi. Trenutno je u vrtiću oko 120 djece u 5 skupina – istaknula je Horvat.

Josip Petrlić Pjer je istaknuo kako je knjižnica prilika da se promoviraju ne samo knjige, već i autori:

– Knjižnica pruža priliku djeci da možda i ona sama postanu pisci. Vrlo sam ponosan na tu ideju, nije to nova ideja, ali ju treba znati implementirati i da knjiga pisca završi u ručicama djece te bude čitana, listana i gledana – rekao je Petrlić Pjer.