U Križevcima obilježen Dan narcisa

U organizaciji Kluba žena s bolestima dojke Agata danas je u centru Križevaca obilježen Dan narcisa. Riječ je o humanitarnoj akciji i javnozdravstvenoj kampanji kojoj je cilj ukazati na važnost preventivnih pregleda dojki radi ranog otkrivanja raka dojke.

U kampanji je sudjelovala i Osnovna škola Ljudevita Modeca na način da su majke i bake učenika u suradnji s učiteljicama ispekle brojne kolače koji su se dijelili građanima uz dobrovoljni prilog, namijenjen radu Kluba Agata.

U ime Grada Križevaca kampanji je podršku dao pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam i tajnik Atletskog kluba Križevci Sandro Novosel.

Po pojavnosti i smrtnosti rak dojke je već dulje vremensko razdoblje među vodećim uzrocima raka u žena. Rak dojke najčešće se pojavljuje u žena iznad pedesete godine života, no mogu oboljeti i znatno mlađe žene, ali i muškarci. Preventivni pregledi i rana dijagnostika iznimno su bitno za uspješno liječenje ove bolesti.