Učiteljica Tijana Mamić na Erasmus+ mobilnosti u Portugalu

Učiteljica Osnovne škole Sveti Petar Orehovec Tijana Mamić, u  sklopu Erasmus + projekta „Rights now!“, posjetila  je školu Colegio Atlantico u gradu Seixalu, udaljenom 20-tak kilometara od Lisabona, glavnog grada Portugala. Cilj njene posjete bio je “job shadowing“, odnosno praćenje poučavanja likovnih i vizualnih umjetnosti. 

Učiteljica je tijekom boravka u školi pratila nastavu likovnih i vizualnih umjetnosti od 4. do 9. razreda. Pratila je i satove  u sklopu  posebnog IB programa (International Baccalaureate program – Međunarodno srednjoškolsko obrazovanje). Škola u Seixalu jedna je od ukupno  14 škola u Portugalu s ponudom spomenutog internacionalnog programa  u sklopu kojeg se sva nastava odvija na engleskom jeziku.


Tijekom posjeta učiteljica Mamić imala je priliku sudjelovati i na radionici  na kojoj su njihovi učitelji vizualnih umjetnosti učili kako u programu Thinkercad izraditi model privjeska za ključeve te ga  ispisati  na 3D printeru. 


Svoju posjetu Portugalu učiteljica je završila upoznavanjem kulturne ponude glavnog grada Lisabona te je posjetila najpopularnija turistička mjesta. Među njima su bili i  Belem toranj, samostan sv. Jeronima, Spomenik otkrićima, Palača pravde, glavni trg Praca do Comercio te Oceanarij.


Sva stečena znanja učiteljica Mamić nastojat će iskoristiti kako bi unaprijedila proces poučavanja likovne kulture u nastavi i izvannastavnim aktivnostima.