Vatrogasci Starih Bošnjana održali godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Bošnjani u nedjelju je održalo redovnu godišnju skupštinu. Skupštini su nazočili križevački gradonačelnik Mario Rajn, zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević, gradski vijećnik Mirko Sokolić, predsjednik Mjesnog odbora Carevdar Velimir Kraljić, te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vujića, Novih Bošnjana i Kloštra Vojakovačkog.

Uvodno je izglasano radno voditeljstvo u sastavu Tomislav Katalenić, Mario Klarić, Darko Habdija i Valentina Habdija

Predsjednik Društva Darko Habdija podnio je izvješće o radu i iznio plan za buduće razdoblje. -Bili smo učinkoviti i transparentni. Sve što smo napravili vidljivo je. Promijenili smo krovište, izgradili terasu, nabavili smo stolice i novu kuhinju – istaknuo je Habdija.

Habdija je rekao kako je ponosan na svoje Društvo. -Planiramo odlazak na natjecanja i izgraditi vodovodnu instalaciju. Planiramo ožbukati istočnu i čeonu stranu doma, a materijal imamo. Računamo i dalje na pomoć Grada i Vatrogasne zajednice, a u ovoj godini planiramo nabaviti i ljepše stolove – kazao je Habdija.

Izvješće je podnio i zapovjednik Mario Klarić, a sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Mario Martinčević čestitao je Društvu na operativnosti. -Imate navalno vatrogasno vozilo i to je dobro da imate vozilo koje je malo dalje od Grada. Vatrogasna zajednica za dobrovoljna vatrogasna društva ima na raspolaganju oko 150 tisuća eura. Vjerujem da će voda doći ubrzo u selo, jer smo čuli u izvješću da ste prevezli 30 cisterni vode, a JVP je prevezla više od 1000 cisterni vode – istaknuo je Martinčević.

Pozdravne riječi uputio je i predsjednik Mjesnog odbora Carevdar Velimir Kraljić. -Želim ubuduće još veću sinergiju Mjesnog odbora i DVD-a i tako to treba funkcionirati u lokalnim zajednicama – poručio je.

Zapovjednik Sektora Vaso Vujić također je uputio pozdravne riječi i najavio odredsko vatrogasno natjecanje.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn izrazio je zadovoljstvo što Društvo ima spoj energije i iskustva. -Mladi ljudi su spremni se dati Društvu. Profesionalno vodite sjednice, ali i sve poslove odrađujete besprijekorno. U sljedećih tjedan dana treba odabrati izvođača radova za sjeverni dio i procijenjeno je ulaganje u iznosu 2,8 milijuna eura.

Nakon procedure krenut će se raditi i vjerujem da tvrtka koja će raditi, bude brzo i kvalitetno odradila posao. Imamo i nekoliko kuća za doprojektirati, ali nećemo dopustiti da netko ostane bez vode – rekao je gradonačelnik istaknuvši veliki projekt koji će omogućiti da i Stari Bošnjani imaju vodovodnu mrežu.