Vijećnici Ivica Švagelj i Marko Vrbanec napustili križevački HDS

Križevački gradski vijećnici Ivica Švagelj i Marko Vrbanec više nisu članovi HDS-a. Naime, tu vijest priopćili su jutros medijima istaknuvši kako političko djelovanje u Gradskom vijeću Grada Križevaca nastavljaju kao nezavisni vijećnici u oporbi.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Poštovani građani, poštovani birači koji ste nam ukazali povjerenje na izborima, danas smo nakon duljeg i temeljitog razmišljanja donijeli zajedničku odluku o istupanju iz stranke HDS. Na ovaj smo se korak odlučili zbog dugotrajnog i sustavnog neslaganja s politikama stranke, načinom njezinog djelovanja na svim razinama. Današnjim smo danom podnijeli ostavke i na sve stranačke funkcije. Svojim dosadašnjim stranačkim kolegama želimo uspješan budući politički život.

U Gradskom vijeću Grada Križevaca ćemo nastaviti svoje djelovanje kao nezavisni vijećnici, ali i dalje kao snažna, artikulirana oporba aktualnoj gradskoj vlasti i potrošenoj i neuspješnoj politici sadašnjeg gradonačelnika. U političkom djelovanju, kako u Gradskom vijeću Križevaca tako i u gradskoj politici, kao nezavisni vijećnici snažno ćemo se zalagati za ciljeve politike i programe koje smo predstavili u izbornoj kampanji kandidata za gradonačelnika Križevaca Ivice Švagelja i liste za Gradsko vijeće koju je predvodio. I u budućem ćemo se političkom djelovanju zalagati za otvorenost i transparentnost rada gradonačelnika i Gradske uprave, kao i za odgovornost na svim razinama gradske vlasti, u svim dijelovima gradskog sustava koji je financiran javnim sredstvima. Nikada nećemo odustati od zahtjeva za ravnomjernim razvojem svih naših naselja, svih dijelova Križevaca jer samo takav odnos može pružiti našim građanima osjećaj pravednosti, principa koji je zaboravljen u politici ovog gradonačelnika i njegovih političkih saveznika. I dalje ćemo se neumorno boriti za interese zajednice, a protiv pogodovanja odabranim osobama ili grupama bliskim vlasti i gradonačelniku.

U središtu našeg političkog djelovanja i dalje će biti programi i mjere koji su usmjereni na djecu i mlade, mlade roditelje djece predškolskog i školskog uzrasta, za naše zaposlene, poljoprivrednike, obrtnike i poduzetnike, ali i za naše umirovljenike.


U svom političkom djelovanju na vrh političkih prioriteta i dalje će stajati solidarnost i pomoć pojedincima, obiteljima i skupinama kojima treba pomoć zajednice. U našim Križevcima ne smije biti suvišnih i zaboravljenih ljudi.
Posebnu ćemo pozornost posvetiti stvaranjem kvalitetnijih programa usmjerenih na razvoj gospodarstva, potičući naše poduzetnike i obrtnike na razvijanje novih i inovativnih poduzetničkih inicijativa, posebice onih s većom dodanom vrijednosti.


Našu smo posljednju kampanju u izborima za Gradsko vijeće vodili pod sloganom, koji pokazuje smisao i našeg sadašnjeg ali i budućeg političkog djelovanja. Za Ljude. Za Križevce”, poručili su vijećnici Ivica Švagelj i Marko Vrbanec.