Žene vatrogaskinje iz Koprivničko-križevačke županije okupile se u Đelekovcu

U prostorijama Društvenog doma u Đelekovcu u nedjelju, 5. ožujka održan je 2. Prijem za žene u vatrogastvu na kojem su se okupile članice dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Koprivničko-križevačke županije. Uz domaćine DVD Đelekovec i Općinu Đelekovec te organizatora, Vatrogasnu zajednicu Koprivničko-križevačke županije koju su predstavljali predsjednik Darko Palaš i glavni zapovjednik Zvonimir Habijan, prijemu je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš zahvalio je svim članicama na požrtvovnosti koju ulažu u vatrogasnu djelatnost te naglasio kako u vatrogastvu nije važan spol već povjerenje u osobu koja je na intervenciji. „Hvala vam na vašoj službi u vatrogasnim društvima diljem naše županije te što zajedno s muškim kolegama činite veliku zajednicu koja ulijeva povjerenje i sigurnost našim sugrađanima“, istaknuo je Palaš.

Okupljene su pozdravili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, te domaćini – načelnica Lara Samošćanec i predsjednik DVD-a Đelekovec Marijan Posavec.Svi oni čestitali su ženama u vatrogastvu na hrabrosti i požrtvovnosti te im zahvalili na radu i trudu koji ulažu u svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Koprivničko-križevačka županija po broju žena u vatrogastvu druga je u Hrvatskoj. Od ukupno 9500 vatrogasaca, njih 2264 je žena, a od 1725 operativnih vatrogasaca, čak 214 je vatrogaskinja.

Program u Đelekovcu upotpunili su učenici OŠ M. P. Miškine te Društvo žena Reka s kolačima i predstavom. Svaka vatrogaskinja dobila je prigodan poklon, cvijet i čokoladu.

Izvor: VZG KC