Župan Koren u Đurđevcu prisustvovao 13. sjednici Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika

Župan Darko Koren danas je prisustvovao 13. sjednici Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika koja se održala u prostorijama Udruge Mali princ u Đurđevcu. Sjednicu je vodio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, a prisustvovali su i državna tajnica Marija Pletikosa, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan te članovi Nacionalnog vijeća.
Prisutnima se uvodno obratio ministar Piletić koji je pohvalio rad Udruge Mali princ, Gradske uprave i Županije na stvaranju kvalitetnih socijalnih okvira koji mogu biti primjer i za puno veće sredine te najavio aktivnosti i mjere koje će se provoditi u narednom razdoblju u pogledu daljnjeg razvoja socijalnih politika koje provode resorno ministarstvo i Vlada RH. Zahvalu ministru i suradnicima uputili su i predsjednica Udruge te đurđevački gradonačelnik, nakon čega se prigodnim riječima obratio i župan Koren.
Istaknuo je kako Županija u svojem djelokrugu rada veliku pozornost polaže provođenju i unaprjeđivanju socijalnih politika što je vidljivo u brojnim županijskim programima, projektima i aktivnostima koje se provode kako bi se mladima, socijalno ugroženima, starijoj populaciji, ali i svima ostalima koji su u potrebi, pružila adekvatna pomoć i stvorili uvjeti dostojni za kvalitetan život.


„Drago nam je što na području naše županije djeluju ovakvo vrijedne udruge koje su na najbolji način okrenute prema potrebama članova naše zajednice koje trebaju pomoć. One su i spona prema institucijama koje pomažu u financijskom i tehničkom aspektu, posebno u ovom vremenu u kojem je potreba sve veća. Hvala i resornom ministarstvu koje potporama i financijskim izdvajanjima prati sve aktivnosti te pomaže ne samo u izgradnji infrastrukture nego i u raznim projektima kojima se zapošljavaju asistenti i pomoćnici koji su vrijedna karika u lancu i rade direktno s korisnicima“, istaknuo je župan.
Nakon uvodnih riječi, članovima Vijeća je predstavljen Nacrt prijedloga Zakona o humanitarnoj pomoći, zatim Operativni plan deinstitucionalizacije, prevencije institucionalizacije i transformacije pružatelja socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj od 2022. do 2027. godine te Indikativni godišnji plan objave poziva u sklopu ESF+ fonda.
Nakon konstruktivne rasprave prilikom koje su članovi Vijeća izrekli svoje prijedloge i komentare, ministar je sa suradnicima obišao Kuću podrške “Mali princ” te projekte – „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ i „Centar za osobe s invaliditetom Đurđevac“.