Župan Koren svečano otvorio izložbu Đurđice Balog i Pere Topljaka

Gradski muzej Križevci organizirao je izložbu Đurđice Balog i Pere Topljaka koja je svečano otvorena u Likovnoj galeriji u Križevcima. Uvodne pozdrave uputila je ravnateljica Tea Hatadi istaknuvši lijepu poveznicu đurđevačkog, križevačkog i naivnog slikarstva u Hrvatskoj.

Zoran Homen poručio je kako slike prikazuju stvarni život na selu. -Pero Topljak je uvijek slikao na ovaj način i na slikama uvijek ima veliki broj ljudi – istaknuo je Homen.

Pero Topljak zahvalio se svima koji su pripomogli oko realizacije izložbe. -Posebno mi je drago da je s nama i župan Koren – poručio je, a riječi zahvale uputila je i Đurđica Balog.

Župan Darko Koren svečano je otvorio izložbu. -Zoran Homen rekao je puno riječi o kojima bi trebalo razmišljati i tražiti odgovore. Ova izložba će biti nešto posebno u ovo doba Uskrsa. Naiva se veže uz podravski dio županije, ali vidljivo je da se naiva širi i u prigorsko područje. Kroz naivu se svi prepoznajemo na neki način. Županija kroz svoje projekte prati i podupire naivu. Tu su i pisanice koje se oslikavaju u duhu naive. Pisanice smo postavili i u njemačkom Wolfsburgu, a Đurđica i Pero imaju svoju sadašnjost i budućnost. Umjetnici su nas svojim djelima podsjetili na razdoblje života koje ima svoju vrijednost, jer nas je oblikovalo – zaključio je Koren.