Deset medalja osvojili članovi Taekwondo kluba Radnik Križevci

Taekwondo klub Radnik

Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića sa 650 natjecatelja održan je u subotu, a bio je međunarodnog karaktera.

Ujedno to je bio i kriterijski turnir HTS-a za juniorsku reprezentaciju što daje posebnu vrijednost ovom natjecanju. Taekwondo klub Radnik Križevci sudjelovao je u kategorijama mlađih kadeta i kadeta te ostvario odlične rezultate. Tri zlatne medalje, tri srebrne i četiri brončane medalje.

Radnikovci su na natjecanju imali čak 6 finalnih borbi u samoj završnici turnira. Osvajači zlatnih medalja su Rene Jandroković u kategoriji do 30 kilograma, Matej Matoić do 28 kilograma i Mislav Matoić + 51 kilogram. U finalnim borbama su deklasirali svoje protivnike i zasluženo osvojili zlatna odličja.

Osvajači srebrnih medalja su Luka Brezovec do 45 kilograma, Gabriel Kornet do 53 kilograma koji su u finalnim borbama pokazali napredak svoje borbene tehnike i a minimalnom razlikom propustili zlato. Treba spomenuti finalnu borbu do 30 kilograma u mlađim kadetima gdje je Sebastian Paraminski osvojio 2. mjesto, ali treneri su pod dojmom da je ta borba trebala ići u korist Sebastiana koji je bio za glavu niži od svojeg protivnika, ali takvu borbenost, izdržljivost i voljom za pobjedom suci nisu znali ili nisu htjeli pošteno nagraditi.

Osvajači brončanih medalja su Šimun Radiković do 53 kilograma, Zona Opsenica do 51 kilogram, Bruna Zajec Kambić do 55 kilograma i Ena Kušec do 59 kilograma.

Marko Mateković do 43 kilograma s malo iskustva u borbama izgubio je u borbi za medalju. Taekwondo klubu Radnik slijedi državno prvenstvo Hrvatske za juniore, 22-23 travnja te pripreme za učenička zvanja ili ispite za više pojaseve.