Djelatnici križevačke Javne vatrogasne postrojbe izgradili vuzmicu – svi ste pozvani na paljenje vuzmice

U Križevcima je u tijeku prigodan program u sklopu manifestacije „Uskrs u Križevcima“.

Tradicionalno na Veliki petak Grad Križevci će na Strossmayerovom trgu kod paviljona s početkom od 10 sati počastiti građane ribicama. Riječ je o tradiciji koja se njeguje već dugi niz godina i koja svake godine okupi velik broj građana.

Središnja događanja odvijat će se na Veliku subotu kada najmlađe u jutarnjim satima očekuje velika potraga za pisanicama na Nemčićevom trgu dok će se navečer upaliti vuzmica.

Potraga za pisanicama počinje u 10,00 sati, a sakrit će se čiste bijele pisanice koje će se po završetku potrage djeca moći ukrasiti na radionici oslikavanja pisanica koju će voditi Boris Kralj, nagrađivani autor slikovnica za djecu. Uz to, Križevačke čunčane čipkarice predstavit će način ukrašavanja pisanica čunčanom čipkom, za djecu će biti osiguran prigodan facepainting, dok će djeca za najljepše ukrašenu pisanicu osvojiti prigodne nagrade.

Na Veliku subotu u 21 sat upalit će se vuzmica koju će i ove godine pripremiti vrijedni djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca iza vatrogasnog doma. Osim vuzmice, posjetitelji će moći kušati lovački paprikaš koji će pripremati članovi Lovačkog društva „Sveti Hubert“, a za glazbeni dio pobrinut će se Tamburaški sastav Ines.

Vuzmica je izgrađena i vatrogasci pozivaju sve građane na paljenje vuzmice.