Križevački vladika Stipić primio novu upravu Ćirilo-Metodova kora

Križevački vladika Milan Stipić primio je u ponedjeljak, 17. travnja u biskupskoj rezidenciji u Križevcima novu upravu Ćirilo-Metodova kora.

U Zagrebu je 5. ožujka na skupštini članova, izabrana nova uprava Ćirilo-Metodova kora, jedinstvenog zbora pjevača koji njeguje staroslavensko crkveno pjevanje pri grkokatoličkoj konkatedralnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu, a koji je osnovan još 1931. godine, te obnovlje 1992.

Novu upravu Ćirilo-Metodova kora primio je u ponedjeljak, 17. travnja u biskupskoj rezidenciji u Križevcima, križevački vladika Milan Stipić. Na susretu se razgovaralo o djelovanju zbora u prošlosti i budućnosti, a vladika Stipić je dodijelio zboru i financijsku donaciju kao pomoć u njihovu radu. Novu upravu Ćirilo-Metodova kora, koji djeluje u tri sastava – mješovitom, muškom i mlađem – čine predsjednica Dubravka Hranilović, potpredsjednica Jasenka Gajdoš Kljusurić, zborovođa muškog sastava Igor Kos, zborovođa mladog sastava Katarina Rončević te tajnik bogoslov Ante Jurković.