Na Veliku subotu u Križevcima potraga za pisanicama i paljenje vuzmice

U sklopu manifestacije Uskrs u Križevcima sutra na Veliku subotu u jutarnjim satima održat će se velika potraga za pisanicama na Nemčićevom trgu dok će se u večernjim satima upaliti vuzmica kod Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca.

Potraga za pisanicama počinje u 10,00 sati, a sakrit će se čiste bijele pisanice koje će po završetku potrage djeca moći ukrasiti na radionici oslikavanja pisanica koju će voditi Boris Kralj, nagrađivani autor slikovnica za djecu. Tri najljepše ukrašene i nacrtane pisanice osvojit će prigodne nagrade. Osim radionica, za djecu će biti osiguran i prigodan facepainting, a moći će se vidjeti i način ukrašavanja pisanica križevačkom čunčanom čipkom. Organizatori potrage za pisanicama su Grad Križevci i Pučko otvoreno učilište Križevci.

Na Veliku subotu u 21,00 sat upalit će se vuzmica iza vatrogasnog doma koju su i ove godine pripremiti vrijedni djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca. Nakon paljenja vuzmice posjetitelji će moći kušati lovački paprikaš koji će pripremati članovi Lovačkog društva „Sveti Hubert“ dok će se za glazbeni dio pobrinuti Tamburaški sastav Ines.
Organizatori programa prikaza tradicionalnog paljenja vuzmice su Javna vatrogasna postrojba grada Križevaca, Turistička zajednica grada Križevaca, Grad Križevci i Lovačko društvo „Sveti Hubert“.