NE PROPUSTITE Još u subotu i nedjelju Treći sajam cvijeća „Križevci u cvijeću“

Treći sajam cvijeća „Križevci u cvijeću“ u petak je otvorio gradonačelnik Mario Rajn uz poziv građanima da dođu i uživaju u ovom sajmu koji se održava od 21. do 23. travnja.
Uz zahvalu svima koji su pridonijeli njegovoj organizaciji, uputio je zahvalu i svim izlagačima, kojih je ove godine 27, na tome što su prepoznali značaj ovog sajma i odlučili se predstaviti Križevčankama i Križevčanima.
Otvorenje sajma obogatile su članice Križevačke djevojačke straže i djeca iz Dječjeg vrtića Križevci, Dječjeg vrtića „Zraka sunca“ i Dječjeg vrtića sv. Josipa koja su najprije u cvjetnoj povorci od Gradske uprave do Strossmayerovog trga pozdravila sugrađane, a potom na paviljonu održala prigodan glazbeno-plesni nastup.
Već prvi dan sajma okupio je brojne posjetitelje, a izlagače su obišli i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško s pročelnicima upravnih tijela Ivanom Biškupom, Sandrom Vuketić, Sandrom Novoselom i Krešimirom Brunovićem.
Riječ je o sajmu cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica, strojeva, alata i opreme za hortikulturu, a na kojem se također mogu razgledati radovi izlagača domaćih radinosti i križevačkih kreativaca. Sajam je prilika za promociju cvjećara, domaćih radinosti, kreativaca i male vrtne mehanizacije s jedne strane te omogućavanje stanovnicima Križevaca i Prigorja kupnju cvijeća i mehanizacije po sajamskim cijenama.


Pripremljen je i prigodan popratni program pa će tako drugi dan sajma započeti nastupom učenika područnih škola kod paviljona u 9,30 sati. U organizaciji Komunalnog poduzeća d.o.o. održat će se 1. Okolišna olimpijada „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca“ s početkom u 10,00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici. Ova Okolišna olimpijada nastavak je svih aktivnosti koje provodi Komunalno poduzeće u cilju povećanja stope odvojeno prikupljenog otpada, ali i energetske učinkovitosti. U sklopu Olimpijade održat će se revijalna igra predstavnika Fonda za zaštitu okoliša, Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o. u kojoj će djelatnici pokazati kako pravilno odložiti otpad i tako biti primjer drugima.

U 11,00 sati kreće akcija čišćenja šume između Majurca i Velikog Potočeca (https://goo.gl/maps/K61bTDTKbUrZP5NdA) u organizaciji Križevačkog laboratorija inovacija za klimu te uz podršku Večernjeg lista, Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o.. Okupljanje sudionika je u 10,00 sati kod DVD-a Majurec odakle će svi sudionici zajedno krenuti na lokaciju čišćenja. Mole se svi zainteresirani da svoj dolazak prijave na broj mobitela 0992420242 ili na e-mail adresu [email protected].

Drugi dan sajma završit će glazbenim programom „Za rođendan tebi voljeni grade“ s početkom u 18,00 sati na Strossmayerovom trgu u organizaciji Križevačke djevojačke straže, Udruge Prigorsko srce i Dječjeg vrtića „Zraka sunca“.
Nadalje, u organizaciji Destinacijske agencije Križevci održat će se besplatne vođene ture gradom „Ulicama Križevaca“ koje će početi na Strossmayerovom trgu u subotu i u nedjelju s početkom u 11,00 sati. Svi zainteresirani za vođene ture mogu se prijaviti pozivom na broj 099 4891 434 i to najkasnije do 21. travnja, 12,00 sati.
Posljednji dan manifestacije, u nedjelju, s početkom u 9,00 sati održat će se XVIII. natjecanje u kuhanju fiša na Strossmayerovom trgu u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“. Isti dan od 10,00 do 16,00 sati kod paviljona na Strossmayerovom trgu u organizaciji profesorice Sandre Vurnek iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci bit će postavljene izložbe „Gradske građevine u očima šestaša“ i „Bicikli su zakon“.
Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da dođu u centar grada na još jedno izdanje sajma cvijeća „Križevci u cvijeću“ i pogledaju bogatu ponudu izlagača po sajamskim cijenama te uživaju u prigodnom programu.

Pratite nas na društvenim mrežama!