Održano 12. Moto i biciklističko druženje

Tradicionalno je na Uskrsni ponedjeljak održano 12. Moto i biciklističko druženje u Križevcima.

Velik broj motociklista i biciklista okupio se u centru grada, a svi koji su imali kacigu dobili su besplatnu kavu u kafićima Arteria, Arhur i Tomislav.

Dodijeljene su i nagrade i priznanja najboljim vozačima bicikla, mopeda, motocikla i quada te vozačima 80+, a održan je i prigodan program u kojem su nastupili Gradski puhački orkestar, Križevačke mažoretkinje i Križevačka djevojačka straža.

Pozdravne riječi uputili su predsjednik AMK-a Stjepan Krpanić, načelnik PP Križevci Ivan Pukec, zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško, pozdrave u ime Koprivničko-križevačke županije uputila je pročelnica Ana Mušlek, tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin.

Nagrade za najbicikliste primili su Martina Kušec i Dalibor Kirin.

Nagrade za najmotocikliste primili su Ivica Sinjeri, Josip Marenčić, Emil Kos, Tomislav Šantić i Miroslav Gregurić.

Nagradu za najsuvozačicu primila je Anica Gregurić.

Nagradu za najčetverociklistu primio je Renato Šatvar.

Nagrada za najvozačicu 80 + pripala je Janici Plavec, a najvozaču 80 + Stjepanu Krpaniću.

Nakon programa otvorenja, položeni su vijenci poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja „Ponos branitelja – u znaku križa“. Spomenimo da su biciklisti vozili na relaciji Križevci, Guščerovec, Sveti Petar Orehovec, Vukovec i Dropkovec, a motociklisti rutom Križevci, Pesek, Podgajec, Gregurovec, Miholec, Selnica Miholečka, Lukačevec, Barlabaševec, Donja Rijeka i Dropkov

U Dropkovcu je održan blagoslov vozača u crkvi sv. Franje Ksaverskog, a nakon togaje za sve sudionike organiziran zajednički ručak.