Osnovnoj školi Ljudevita Modeca pripao naslov pobjednika prve križevačke okolišne olimpijade

U organizaciji Komunalnog poduzeća d.o.o., u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca održana prva gradska okolišna olimpijada pod nazivom „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca“.

Na početku olimpijade okupljene učenike Osnovne škole Ljudevita Modeca i Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci te okupljene posjetitelje pozdravili su direktor Komunalnog poduzeća d.o.o. Martin Kozjak, gradonačelnik Mario Rajn, načelnica Sektora za zaštitu okoliša u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Aleksandra Čilić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Potom je uslijedilo revijalno natjecanje u igri eko štafeta gdje su svoje znanje u sortiranju otpada pokazali s jedne strane djelatnici Komunalnog poduzeća d.o.o. predvođeni direktorom Martinom Kozjakom te s druge strane tim Grada Križevaca predvođen gradonačelnikom Marijom Rajnom, tim Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predvođen načelnicom Aleksandrom Čilić i tim Koprivničko-križevačke županije predvođen županom Darkom Korenom.

U natjecanju učenika u disciplinama eko košarka, uhvati otpad, smanji ugljični otisak, kviz znanja i eko štafeta, pobijedili su učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci koji su pokazali najbolje znanje.

Medalje, koje su izradili članovi Udruge „Maslačak“ Križevci, uručio je natjecateljima direktor Martin Kozjak, a važno je naglasiti da su svi učenici koji su se danas natjecali osvojili izlet u Baraćeve špilje i Speleon centar.

Ova Olimpijada nastavak je svih aktivnosti koje provodi Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci u cilju povećanja stope odvojeno prikupljenog otpada, ali i energetske učinkovitosti. Program je vodio poznati Luka Bulić, a olimpijadu su nastupom obogatile članice Plesnog centra Ritam.

Pratite nas na društvenim mrežama!