PAKET24 PREMIJER LIGA KTC ostao bez bodova u Varaždinu

U četiri susreta Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak, najvrijednije pobjede ostvarili su Rudar i Osijek. Slavljima protiv Moslavine i Zameta, prvi su definitivno osigurali ostanak u ligi, a drugi stigli na mali korak od toga. Nove brige nakon poraza imaju pak, KTC i Moslavina. Susjedski derbi u Dalmaciji otišao je na stranu Trogira.

Nakon tri uzastopna poraza, Varaždin 1930 je uspio pobijediti ambiciozni KTC i tako osigurao jedno od vodećih mjesta u Ligi za ostanak. Gosti su pak, porazom opet u opasnoj zoni. U prvom dijelu igralo se “na valove“. Domaćin je sjajan na početku i vodi 6.:2.

Ali, gosti odgovaraju sredinom poluvremena i u 13. minuti su na minus dva (9:7). Ostatak poluvremena se igralo kao da obrane ne postoje pa je ta dionica završila s ukupno 37 pogodaka (20:17). Još jedno kratko vrijeme u nastavku, Križevčani su bili u priključku. Ali, onoga trenutka kada su domaćini otišli na plus sedam (40. minuta, 27:20), dvojbi oko konačnog ishoda praktički više nije bilo. Završilo je s plus devet (38:29). Najefikasniji trojac Varaždina – Tin Šestak s devet te po sedam pogodaka Martina Marčeca i Viktora Kopicera. Kod gostiju najbolji Marko Jurakić sa šest pogodaka.