U gradovima Koprivničko-križevačke županije obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije raznim je aktivnostima na središnjim gradskim trgovima u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima danas obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe.

U Koprivnici su obilježavanje ovog važnog dana podržali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Maja Blažek, a djelatnici Zavoda predstavili su im najnovije aktivnosti hitne medicinske službe, s naglaskom na postupak osnovnih mjera održavanja života.

Župan Koren je predstavnicima Zavoda zahvalio na kvalitetnoj i predanoj brizi za građane u životnim ugrozama, dodavši kako njihova stručnost te ljudski odnos prema pacijentima građanima pružaju osjećaj sigurnosti i zaštite. Također je dodao kako je hitna medicinska služba temelj zdravstvene skrbi, u koju se u našoj županiji mnogo ulaže, a tome svjedoči i činjenica da u sva tri grada djeluju timovi 2 hitne medicinske službe čime smo postigli ujednačenu pokrivenost medicinskim uslugama. Kompletno je obnovljen i vozni park Zavoda, s time da prvi u Hrvatskoj imamo najsuvremenije vozilo s automatiziranim nosilima. Sve ove investicije u zdravstvo najbolji su dokaz opredjeljenja Županije podizanju standarda i dostupnosti zdravstvenih usluga, zaključio je župan.

Župan je podržao obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe i na Trgu Josipa J. Strossmayera u Križevcima, dok je djelatnike Zavoda na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu posjetila pročelnica Ljubica Belobrk Flamaceta.

Spomenimo kako je glavni cilj obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske pomoći podizanje svijesti u javnosti o važnosti ranog oživljavanja, edukacija građana o provođenju postupaka oživljavanja sa i bez AVD uređaja, uz naglasak na dostupnosti automatskih vanjskih defibrilatora.

Svim djelatnicima hitne medicinske službe u županijskom Zavodu za hitnu medicinu i Odjelu hitne medicine u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica još jednom zahvaljujemo na požrtvovnosti te želimo uspješan rad i što manje intervencija, uz iskrene čestitke povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe!

Pratite nas na društvenim mrežama!