U Križevcima održano natjecanje u pripremanju fiša

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a „Sv. Marko Križevčanin“ održala natjecanje u kuhanju fiša

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“ protekle je nedjelje, povodom Dana grada Križevaca, a u suradnji sa Zajednicom udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH, uz potporu Grada Križevaca, te sponzorima poduzeća “KTC”, “Podravka” i pekarom “Zlatni klas”, organizirala XVIII. Gastronomsko sportsko takmičenje u kuhanju fiša i lovu ribe na plovak.

Natjecanje u kuhanju fiša održano je na Trgu J.J. Strosmayera, dok je natjecanje u sportskom ribolovu na plovak održano na jezeru Ciglana u Križevcima.

Na natjecanju je sudjelovalo 13 braniteljskih udruga pristiglih iz cijele Hrvatske od Vukovara do Dubrovnika.

Prije početka dijela sportskog natjecanja pristigli branitelji položili su vijenac i upalili svijeće kod spomenika „Ponos branitelja u znaku križa“ u prostoru bivše vojarne.

Dok su u kotlićima ključali svi potrebni tajni sastojci fiša, u prostorijama braniteljskih udruga Grada Križevaca održan je sastanak predsjedništva ZUHBL PTSP-a RH.

Najuspješnija udruga u kuhanju fiša bila je iz Dubrovačko-neretvanske županije, drugo mjesto pripalo je Karlovačkoj županiji, a treće mjesto zauzela je ekipa iz Vukovarsko – srijemske županije te je potom sav skuhani fiš paprikaš podijeljen zainteresiranim građanima.

U lovu ribe na plovak pojedinačno najuspješniji ribič bio je Žarko Topolovec iz Međimurske županije, drugo mjesto osvojio je Marijan Čerjavić iz Međimurske županije, a treće mjesto zauzeo je Mladen Vrban iz UHBDDR – Peteranec – Koprivničko-križevačka županija.

Tijekom druženja dok je trajalo natjecanje u ribolovu na jezeru “Bajer”, domaćini su za sve učesnike i pristigle goste priredili roštilj, a nakon svega čelnici Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a uputili su zahvalu Gradu Križevcima, spomenutim sponzorima i svim volonterima na nesebičnom angažmanu ovog programa.