Brojni matematičari okupili se u Koprivnici

Danas se u Koprivnici se održava matematičko natjecanje Mathema. I ove godine domaćini natjecanja su Osnovna škola Braća Radić i Gimnazija Fran Galović Koprivnica. Natjecanje se održava u organizaciji Udruge mladih koprivničkih matematičara (UMKOM) već osmu godinu.

Na samom početku okupljenim učenicima obratio se Krešo Grgac, ravnatelj Osnovne škole Braća Radić.

Nakon pandemije Corona virusa i online natjecanja veseli me da smo se opet svi okupili u Koprivnici kako bismo pokazali naše matematičke vještine, ali i sklopili nova prijateljstva te uživali u našem prekrasnom gradu – poručio je Krešo Grgac, ravnatelj te se zahvalio svima koji sudjeluju u organizaciji natjecanja te sponzorima koji su osigurali nagrade za sve učenike.

Organizatori su istaknuli kako je interes za Mathemu premašio sva očekivanja te se opet pokazali da su učenici izuzetno zainteresirani za ovakvu vrstu natjecanja.

Ispred Grada Koprivnice sudionike natjecanja pozdravio je Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća grada Koprivnice.

Sve vas treba pohvaliti za ovaj dolazak na natjecanje, što ste pokazali ovako veliki interes za matematiku jer ona je osnova svakog društva – kazao je Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća grada Koprivnice te posebno zahvalio nastavnicima i profesorima na organizaciji ovog prekrasnog natjecanja.

Ispred Koprivničko-križevačke županije otvorenju je prisustvovao Ratimir Ljubić, zamjenik župana.