Članovi Taekwondo kluba Radnik u Otočcu osvojili brojne kolajne

U subotu je održan je međunarodni taekwondo turnir 22. Gacka Open, koji je ujedno bio kriterijski turnir za izbor kadetske reprezentacije Hrvatske. Domaćin turnira bio je grad Otočac, a organizator Taekwondo klub Gacka.

Taekwondo klub Radnik Križevci nastupio je sa 7 članova u kategorijama mlađih kadeta i kadeta. Djevojčice nisu uspjele doći do odličja. U prvom kolu su izgubile Lara Srbljinović i Bruna Zajec Kambić, a Zona Opsenica izgubila je u borbi za brončanu medalju.

Kadeti su opet ostvarili odlične rezultate. U četiri finalne borbe osvojili su 2 zlatne i 2 srebrne medalje. Rene Jandroković opet je osvojio 1. mjesto u kategoriji do 30 kilograma i sve svoje suparnike pobijedio je s velikom bodovnom razlikom. Prava drama odvijala se u finalnoj borbi do 45 kilograma gdje je Tin Dragašević pobijedio prvu rundu, ali je u drugoj zbog povrede ramena morao odustati i osvojio 2. mjesto.

U finalnoj borbi do 53 kilograma, možemo slobodno reći klupski derbi između Gabrijela Korneta i Šimuna Radikovića. Ovog puta spretniji je bio Šimun koji je osvojio zlato, a Gabrijel srebrnu medalju. Šimun je po završetku turnira proglašen i najboljim kadetom na natjecanju.

Svibanj je mjesec s najviše natjecanja pa već 13. svibnja Radnikovce čeka međunarodni turnir za sve uzraste, a 14. svibnja drugo kolo dječje lige. Najvažnija natjecanja su 20-21. svibnja kada su na rasporedu državna prvenstva za kadete i mlađe seniore do 21 godine.